CHINESE QUANFA BELGIUM

Welkom bij Chinese Quanfa Belgium een traditionele Kung-Fu school gevestigd in Gent. Ons lesprogramma is gebaseerd op de vechtstijl Yin Zhao Fan Tsi Moon, ook bekend als de Arendsklauw Stijl. Onze trainingen zijn toegankelijk voor zowel mannen als vrouwen die op zoek zijn naar een fysieke uitdaging, zelfverdediging of de beoefening van een authentieke krijgskunst. Wij verwelkomen leden vanaf 8 jaar. Als erkende Gentse Sportclub, met een extra erkenning voor jeugdsport, garandeert onze organisatie een hoogwaardige omgeving en professionele begeleiding voor al onze sporters. Onze organisatie is aangesloten bij de Lily Lau Eagle Claw Kungfu Federation International en onze instructeurs zijn erkend door Lily Lau, erfgenaam van de Arendsklauw Kungfu-traditie en grootmeester van de 8e generatie.

Wat is Quanfa ?

Quanfa-chinese-kungfu-school-gent.jpg

'Quanfa' betekent letterlijk 'vuisttechnieken' en refereert naar de Chinese vechtkunsten in het algemeen.

Noordelijke Shaolin

Noordelijke kungfu is vooral gesteund op voetenwerk, diepe standen, wijde en acrobatische bewegingen met als doel de defensie van de tegenstander te doorbreken. Er is immers een Chinees gezegde: “twee handen zijn zoals deuren en er is goed voetenwerk nodig om die te openen”.  Dit in tegenstelling tot zuidelijke kungfu waar stevig handwerk belangrijk is en een rigide houding om inkomende aanvallen te counteren.

noordelijke Shaolin - kungfu Gent

We beoefenen meer specifiek de Shaolin Stijl afkomstig van de gelijknamige tempel in Henan waar de uit India afkomstige Boddhidarma in de 6de eeuw de monniken de essenties van het Ch’an boeddhisme en kungfu bijbracht. Ze wordt gekenmerkt door meditatieve en helende bewegingen,  dierenimitaties, explosieve en acrobatische bewegingen, wapenkunde en tracht steeds de grenzen van het menselijk kunnen op te zoeken. De invloed van Shaolin op de Chinese gevechtskunsten kan moeilijk overschat worden. Ze vormde de basis voor heel wat latere stijlen en spreekt vandaag nog steeds tot de verbeelding voor zowel de martiale liefhebber als de martiale leek, getuige de populariteit van de Shaolin Tempel en omliggende kungfuscholen, en de wereldwijde demonstraties verzorgd door de Shaolin monniken.

Arendsklauw

eagle claw - chinese kungfu Gent

De Chinese gevechtskunsten worden gekenmerkt door tal van dierenimitaties (aapstijl, bidsprinkhaanstijl, kraanvogelstijl, …). De arendstijl vindt zijn oorsprong zo’n 850 jaar geleden onder generaal Yueh Fei. De beoefenaar gebruikt zijn armen enerzijds om de vleugels van de arend uit te beelden, anderzijds zijn handen om de krachtige klauwen van deze majestueuze roofvogel te imiteren. De arendklauw(hand) wordt gebruikt om de tegenstander te onderscheppen, te controleren en te immobiliseren. Pezen worden vastgegrepen, gewrichten geklemd, aders afgesnoerd en drukpunten worden beslaan. Snelheid en grijpkracht zijn daarom belangrijke aspecten waarop getraind wordt.